BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Sunday, 31 July 2011

:)

bila hujung bulan pasti :) bg orang yg bekerjaya...
cewahh...bekerjaya lah sangat klu setakat keja mcm aku ni kan...
hehe
tp bila $$$ masyuk, syiok owh

tetiba cikgu Jeffri datang bawakan sampul nih
nah Along !  nih untuk bulan nih + bonus = :)))))))
senyum lebar aku sebb ada bonus skali
hehe

Friday, 29 July 2011

bila PM datang Pendang

Pendang terjadi tersangatlah bz apabila orang kenamaan datang ke sini
especially orang2 Majlis Perbandaran Pendanglagilah bz untuk memastikan kawasan sentiasa bersih tanpa ada 1 sampah pown..

Tanggal 28 Julai 2011, PM datang sebb ada program bersama rakyat
MasyaAllah sesak jalan !
benda 5 minit jadi 20 minit..( bukan jakun, tp kat Pendang nih jarang jem )
lainlah KL kew...ahaha

nih dari depan umah aku la..
aku sempat ambil gambar sebb dah mcm pesta dah kat depan jalan umah aku nih...
berpuluh biji bas, dengan moto konvoinya ag...


jem depan umah aku nih yg paling aku tahan..nk masuk Pekan Pendang sesak bagai...haha
melawatlah slalu Pendang nih, maju sikit !
hekhek

huhuhuh

dah lama rasanya membiarkan blog nih bersawang..haha
ingat ari tu sempat nk mengupdate belog, dah upload suma gambar dah tp xsmpat nk menulis..hehe
bz menguruskan kenduri di rumah tok aku...mula2 kenduri kat umah opah aku yg uat kenduri pulut duyan tuh...pahtu nih turn umah tok aku plak sebelah mama aku..
sini pon uat kenduri nk sambut puasa jugak..hehe..tp kat sini uat kenduri makan nasi tgh hari after owang semayang jumaat..sumanya masak sendiri..sebb tuh lah bz
klu main order catering ja, xdalah bz mcm nih kan..haha
haaa nilah menunya..nih ja yg sempat aku amek..hehe

ulam-ulaman + sambal belacan = memg terbaek!


ayam rempah - mama uat

dalca - teh aku uatkan ( mak sedara )

masak putih - serahkan pada yg pakar..hehe..mestilah tok aku.masakan mcm nih owang tua2 ja tawu uat sebabnya dia ala2 kurma tp bukan masak kurma..ntahla...taw makan ja aku
mcm nilah suasana time owang duk makan..alhamdulillah suma owang kekenyangan dan siap dapat pujian lagi....:p
especially masak putih tuhla..yg len tuh sebb dah biasa sangat dah duk makan..





bubye!

Tuesday, 19 July 2011

again n again

sampaikan kerongkong ni dah terasa seperti ada pisau yg tajam !
manyak sakit ini kerongkong !

tapi tetap xley nk tgk sajeeee...
mesti nk jgak masuk dalam mulut aku nih jugak
xserik !
haish !

nampak selonggok nun d sana? haha
ni da tinggal cikit
da banyak yg dah dikopak
nih lah yg aku masksudkan 
duyan !
nafsu nih ada ja bila tgk duyan
nih kat umah opah aku semalam
uat kenduri nisfu syaaban + kenduri arwah + kenduri sambut puasa
sangat kenyang.melantak xhengat dunia
menu malam semalam : pulut durian, kuih muih, bihun goreng
menu utama memg dengan duyan jelew
duyan nih g beli kat dusun owang terus
so dapat arga murah2 sajeee
sekilo owner tuh tolak rm 0.70 sajee
dia sedekah
wahhh muga2 dmurahkan rezkinya...amin

bubye

Saturday, 16 July 2011

kini bermula !

assalamualaikum !
hehe...kini bermula tajuk entry aku kali nih adalah kerana
$$$$$
bakal masyuk..INSYAALLAH..amin
( muga2 dimurahkan rejki )
start dari tahun lepas aku da start uat benda nih..
hikhik
ambil tempahan cup cake !
xkira la untuk hantaran, beday party bagai...
slalunya beday party lah..sebb bebudak suka benda alah gini..
baru2 nih bawu amik tempahan 50 biji
+
mama nk amik bawak g skolah dia
so pagi jumaat tuh aku bangun tido, mandi2 
terus uat cup cake
mama suh aku uat moist chocolate cake
see...ini sebelom topping


ini selepas topping !


yummy kan ???

hehe...so anyone yg nk tempah moleh jew..contact me !
anytime  k !
murah2 jew..

pastu nih musim raya da nak tiba...aku uat jugak kuih raya..
t later2 aku upload gambo eh...
aku just uat 2 jenis
almond strips and london almond
so t ley tempah2 if nk..nk pos pon moleh..
if berminat, roger2 kat cini @ my fesbuk !
rm 20 - 50 biji ( murah2 jew )
t i update pasal kuih raya nih !hehe
daaaaaaaaa

Tuesday, 12 July 2011

kmpp

haish
duduk sesaja kat umah sambil layan marimar + si jundai
tetiba
terkenangkan kehidupan yang tersangat seronok di matrik
dulunya aku duk kat KOLEJ MATRIKULASI PULAU PINANG
aku budak PDT dimana time tuh tersangatlah hina sebb dapat program dua tahun nih
budak PDT xsehebat budak PST sebb tuh kami dapat 2 tahun..
sampai bertumbuk bagailah time aku dulu kat sini..
ntahla..kenapa owang suka membezakan kami nih
ya..memg betoi kami ni xhebat mana pown..tp at least berilah
peluang terhadap owang yg xsenaseb ng kita yg pandai nih
renungkanlah..malas aku nk membebel
benda da lepas..( alhamdulillah lah pointer aku pown maintain jew )
haish windu BIOLOGI !

nih praktikum aku time PST
aku cari gambo time PDT aku xjumpa..agagaga

sumanya gila2 especially si berbaju purple yg pakai key tuh
Chia Ming namanya, tersangat active
skunk tgh uat medic @ UM
tersangatlah pandai..ramai jugaklah bebudak nih dapat medic
aku ja xsenaseb ng depa..huhu
mitak lain, lain yg dapat..tersangatlah kuciwa.


* aku, Chia Ming, Faris ( berada dalam dunia pengkomputeran ) n Khairul Akmal ( bakal pemimpin + hujah2nya )

* tipulah kan jadi budak matrik xposing mcm nih bagai..klu bley suma benda yg ada kat dalam makmal nk amik gambo..haha 

* mcm-mcm

* nih time koir.uat lagu medley. no 1 kowt ! haha..time nih English week...waa best2
bertemakan black n white
salah satu cara nk ilang stress ce try masuk pertandingan cam gini..hehe
best woah

* dalam dewan kuliah. aip ! windu

* wahh mukan aku..kahkah.aku tgk nk tergelak.
time nih ada larian kakom. mangat seyh ! yg laki seblah aku, Cheeko tgh amik medic skunk, sama U ng aku
yg pom seblah aku, Erin tgh amik optometrik kat Uitm gak tp kat Puncak Perdana..
aku ??? terlempar jauh nun engineering..woah
xpa2..skunk da redha dan boleh trima dah...alhamdulillah lakan.
ramai ag yg xsenaseb ng kita ( amik masa wo nk trima suma nih )

* in memory~

* yg tgh ialah Ng Lee Theng. dia skunk nih amik farmasi at UKM..hurm
dialah rujukan aku dulu..otai segalanya..hee

haish..bila nih nk uat reunion...
rindu woahhhhhhhhhhhh
ramai owang cakap kehidupan di U sangat best xmcm kat matrik
tp bg aku khidupan di matrik sangatlah best even kita dikawal, hanya outing time weekend ja
sibuk mcm mana pown still chill out, xmcm kat U nih..
haish



bersyukur woih ! ( aku kata kat aku k )
kekeke

lapar lapar

ngee...
lapar lapar lapar
+
bowink2 duk umah
posa2 ( yeay da beh semalam! )

makanya teringat housemate aku uat instant pizza
aku pown trus g tgk dalm freeze ada x bahan2
OK ! cukup ! haha

terus menjadik !

* da tergigit dan selamat masuk dalm pewot sedikit...agagaga.. :p ( harap maaf )

* tahukah apakah benda ini ???
inilah yg dinamakan lempuk..akibat drpd ketamakkan membeli duyan sehingga tak termakan
dan takot duyan masam dan rosak begitu sahaja, makanya inilah hasilnya...tehee

boleh dimakan dgn roti apabila ianya menjadi kuah duyan..
eee...aku xmakan...

Sunday, 10 July 2011

teringin gila !

ok nih satu hal lagi !
muahaha..entry kali nih lebeh pada buah-buahan
almaklum skunk nih kan bermusim2..hehe
tetiba semangat nk mkn buah2 nih

aku teringin gila nk mkn buah rambutan ok !
bukan buah rambutan yg owang jual
bukan juga buah rambutan di rumah owang ( tak kira la kat umah tok, wan, umah kengkawan )
tp kat umah lama aku..

dolu aku duk kat kuarters MADA jew..hehe..
abah aku memg keja kat MADA pown..
aku bukan datg dr kluarga yg kaya raya...
yg ada hanya secukup mkn shj..
acecece...uat ayat menyayat hati lak kan..hehe ( da meme betoi pown ) 
nih umah lama aku...
* dolu aku duk kat cini ja..dalm taun 2009..hee..gambar lama dah.abah aku pegawai MADA.even pegawai pown
diberi arahan untuk berpindah dalm masa 3 bulan.meme kami ada umah kat a.star tapi aku n mama tamaw
pindah sebbnya da meme xley pisah Pendang ng kami..haha.xley blah.even asal sana pon..hurm.biarlah,umah kat sana  di buat homestay.

hehe...kan da melalut..
aku juz nk cakap yg aku memg akan mkn buah rambutan kat umah lama aku nih ja..
sebbnya sedap...ntahla bagi aku dia lain dr yg len..
aku mkn rambutan kt mana2 pown even owang kata sedap bagi aku xsama mcm buah kat umah lama aku tu ag...
aishh...susah betoi..aku ja yg mengada lebeh kowt..haha






aduhh...windu saat mengait buah..mkn kat atas pokok..santai2 gitu jew..lapaq buah trus g kat pokok
fresh ! batok pon batok la..hee
sumanya tinggal kenangan jala

ok nih umah aku yg skunk nih. time nih xsiap ag..
skunk pown xsiap ag..tp pagar yola
ondaway nk uat pagar keliling..
t lew rajin2 aku upload gambar yg latest umah aku
tadak la hebat mana, cukup ntok 8 beranak duduk..
 tp da laen dari gambar nih dah..huhu


hanya pokok perhiasan shj yg ada skunk ok ! tadak pokok ntok tumbuh  ag dah !

sekian ntok kali nih
salam

Saturday, 9 July 2011

bermusim2..erm

nih satu lagi hal yg membuatkan daku menderita!
aduyyai!
haha..apa yg bermusim2???
skang nih, of coz suma owang taw kan musim duyan!
perghh...ce jenjalan kat mana2 mesti nampak duyan merata2..
even da mkn sekali ari nih, esoknya tuh mesti nk ag..
haishh...slalu gini..

parent aku ciap pegi cari ag duyan sedap kat area TITI AKAR !
sesapa yg duk kat area kedah nih tawla..
walllauweeehh! isi dia mcm eskrim ! liat2, pahit2..(mengancam!)

petang tuh parent aku g cari, lepas isya makanya acara mengisi perot pown bermula..
punyala nk amik feel..amik kaw!
hehe
makn kat pondok kat luar umah..
angin2 sepoi bahasa..memg terbaek!


* hikhik...dalam gelap pown leh mkan!..memg best! da lama xrasa saat mcm nih..
sory gamnbar agak kabur ! akibat ketidaksabaran untuk menelan! hehe


Tuesday, 5 July 2011

pengalaman baru

hehe...
nk tergelak pon ada entry aku kali nih..
xtually dalam diam xdiam balik dari Shah Alam, aku da cakap kat my parents
yg aku tamaw kija balik nih..nk duk lama2 kat umah..
tetiba 2 ari lepas mama aku cakap da dapat kija kat aku..
dia kata daripada duduk saja @ umah, better cari pengalaman..hehe
so aku pown tanya la kija apa
ce teka ce teka

* ada bahagian pensel,pemadam,sharpener n etc
* Ada bahagian sticker, fail, mcm2 lah
* ada bahagian kertas warna, buku nota kecil, buku mewarna, pen
* bahagian buku sekolah ( buku kotak kecil,kotak besar,buku pjg n mcm2 lah)
* bahagian baju sekolah( mcm2 saiz ada...penin)
* aku !!! hehe

tadaaaa !!!

PENJAGA KOPERASI SEKOLAH KEBANGSAAN PADANG PUSING
2 jam ja aku kija sebb tuh aku stuju..
sehari RM 10..
time bebudak rehat jew kul 9.45 am n 10.15 am 
so aku g dalm kul 9 kul 11 aku balik la
if ada barang bawu sampai ja balik la lewat cikit
hehe
bila pk balik,apa salahnya kan..
kebetulan kakak kat c2 berenti..
inilah yg dinamakan REZEKI...

last2, da habes menjual nih..heee
part yg aku paling suka..
kira duit la ! apa lagi...hehe

p/s : mama! along nak nek keta...lagi gelap la cenggini ari2 nek moto ! MEQELIT! HAHA

Monday, 4 July 2011

thank you again !

bangun pagi nih mcm biasa
tetiba posmen hon bagai nk gila
sedangkan 'dingdong' kat umah ada
bukannya nk tekan
tawu nk jerit jew !
haish
aku dengan berbaju kelawar ag kluar meluru
haha
bajet story mcm hebat !
yala yala yala
@last aku kuaq g sain suma 

dia pon bagi 1 bungkusan
atas nama aku !
niha ...




pastu bukak2 sampul tuh

tgk2 kain suit
haha
sapa ag yg bagi melainkan

huhu
tambah ag sepasang baju aku !
hehe

p/s : tq si dia !

Sunday, 3 July 2011

jom !

tgh ciap2 nk g beday mak sedara aku
huhu



bubye

Saturday, 2 July 2011

nora elena lagi !

assalamualaikum

okeyh !
aku baru dapat taw sumting dari mama aku

pnah tgk benda nih ?

* portable televisyen * DVD pon ada * game pon ada * RM 270 

maaflah
guna camera c6 jew ( mcm nih lah gambar dia )
dslr tadak
keke
sumanya gara2 NORA ELENA haritu
aish xpaham btol
my mama n abah memg kaki jalan
xpenah tinggalkan anak2 if nk kuar g mana2 except mcm london tuh
xdapet lah den nk nolong ehh 
memg berdua je lew klu depa p sana 
huhu
nk angkot 8 orang
hoi !
parak tuh
hehe
disebabkan nih lah mama abah beli portable tv
so duk kat mana2 pon ley ja tgk nora elena nih
taksub mcm nih skali !
haha
aku kata mcm la xley tgk kat tonton
mama aku jawab, lambat tawu
t g sekolah suma owang duk cita pasal semalam punya
mama tataw papa

adeyhhhh...penin aku
sampai mcm nih la penangan nora elena !
hikhik
last2 tv nih dapat kat aku gak
letak kat bilik aku memalam..
heeeeee



melancong

assalamualaikum

haishhh
bila lah ley g melancong ag
buhsan seyh
xkesah la dalam negeri kew
luar kew
asalkan dapat makan angin

bila cita pasal mkn angin nih tingat fridge kat umah aku
haeh..
bila la nk penuh fridge magnet kat pintu fridge nih
bahagian atas da penuh


bila lagi la bahagian bawah plak nak penuh

* nih aku susun kat bahagian tepi fridge dulu
sebb xchantek bila xpenuh...huhuh
suma fridge magnet nih tadak la kata kami suma yg g melancong
ada owang bagi as souveneir
ada yg mama abah g sendiri
mcm aku ?
xpenah ag la sampai luar negara ( cian kan ? )
dalam sini penahla suma
hekhek
ahhh
xkesah lah, yg penting aku nk g mkn angin 
xkesah kat mana pown
janji bukan kat tempat sendiri
alllllaaaaaaaa bila nk g nih

p/s : mama abah cepatlah amik cuti !
jum jenjalan !


tanam anggurkah aku ???

???
okeyh tamaw panjang2 kali nih
tapi adakah sekarang nih aku bergelar penanam anggur yang berjaya ???
hikhik
hurmmmm
pikir sejenak
xkowt...
skang nih aku tolong mama aku jual benda alah nih

blink blink gitu
nak harapkan aku pakai ???
oh tidak ! melainkan ada event papa..
hehe
so anyone yg berminat nk benda alah nih gtaw la yer
yimel kew
kumen kew
kowt yg berniaga kew
untung dia not bad
cukup makan
as permulaan nih cikit2 dululah kan
papan by papan
tadaklah sampai bukak kedai
keke