BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Monday, 26 December 2011

ikea + dataran merdeka

2 hari berturut2 g keyel yols!
ahahaa
mentang2 tgh study weekssss....
lepas nih taw la ang illy!
langit tinggi ka rendah..
kompom pasni 24 jam pon xcukop sehari..aish..
tp xpa..as long as hati kata ok, ok lah aku
sebelom nk bg enjin jalan laju, kena bg pelincir dolu..ahah ( tetiba enjin lak aku! )
so, arini aku xberdua lagi..
kali nih kluar bertiga lak..
+ kak wan edah...
mmmm...

jamu mata dolu ehh...

here we come ikea n seangkatannya~

me @ ikea


nilah che dah!

kami bertiga!

memandangkan $$$ tiada, makanya window shopping jelah..
as usual..even xdapat shopping pon xpa as long leh kuar mkn angin..muahaha
nilah aku...

pe che dah??? nk cari pasal kew?heeee

da baik! haha
klasik gituw~

xsah la kan if g ikea xmkn meatball..ahahaa

@ dataran merdeka

tadak buat papapon xtually
jenjalan ja byk..
ley release tension..
kna buang tension yg lama awal2
sebelom tension yg baru datang..

k lah..babai salam

Sunday, 25 December 2011

study week

mmm...mcm nilah idup if xbalik kampung...
skang uitm tgh study week..
memandangkan parents aku da datang jumpa aku mggu lpas, so 
aku pon xbaliklah..
kekonon maw study
bila bukak buku, m...
awal lagi nih...haha(xley blah!..mcm nih lah klu xsedar diri lagi~) T__T
semalam borink gila duk kat umah
so arini ajak kak wan acu g jenjalan kl..haha
mawu meroyan aku if duk umah mengadap lappy ja...
nih pon bukan sebb AKU AJAK KAK WAN ACU SEBAB DIA ADA KERETA OK!..
just nk ilangkan stress b4 nk ngadap buku balik..
nih nk mentionkan seket...aku ng kawan aku dolu tanpa kereta pon bleh ja sampai kl..merata gak jalan..ahaks!
pantang weekend ja tadak la kat umah..haish..
arghhh sudah2 la tuh illy!

fine fine fine
so td lebey kurang kul 3 lebey pergi lah kl..
g times square sahaja ok..kekonon maw tgk sherlock holmes kew, ghost protocol kew..
tp keadaan xmengizinkan sebb ramai sangat manusia
almaklumlah cristmas day arinikan..
so public holiday...
aku n kak wan acu just jenjalan tanpa henti sahaja
just window shopping
just 
tgk
belek-belek
letak balik di tempat asal
serta
meroyan sebentar
gara-gara xdapat menjadi hak milik brg tuh..ahaha
so xsahla kan xambil piccy

enjoys

kedai nih lah yg buat kak wan acu meroyan!..hehe

me n her @ times square!..



mcm nilah jadinya bila ada brg yg berkenan tp xdapat beli...ahaha
posing lg besh!~

terasa berada di new york sebentar ~

kak wan acu! hati2, kena langgar t!
hehe
lepas meroyan kmy trus menonong ke secret recipe!
lapar kek!

yummy!..chocholate walnut apa ntah + chocolate banana cake!
awsomeness!

then lepas maghrib kmy pulang
tp bukan shah alam ag..hehe


duk kl if xjem xsah!

mood : maintain ag dua2 orang..ahaha
masih bisa tersenyum
hehe
then we straight away to...
tupai2 yg suasana rimba tuh
dekat jalan bukit petaling
pergh sgt mencabar wo maw jumpa ini kedai..
memg dekat dgn dewan bhasa n pustaka..restaurant dia terpencil jew..
suasana rimba gitu kan
tp alhamdulillah kmy selamat sampai n perot pon slamat diisi..heee

yeay!


fokus2!

bersteamboat gitu

muka kekenyangan


licin~
tapi bg aku tupai2 kat shah alam lagi best kot
sebbnya air kat suasana rimba nih kena byr asing
@ shah alam air sekali ng pakej rm28 tuh...
nk kata best sangat tuh xla..
bolehla sekadar nk mencuba..tehee

ok 
babai
kali nih entry sangatlah pjg~
salam


Friday, 9 December 2011

space U8

yez!
aku da jejak kaki ke sana walaupon kedai suma xbukak ag
hanya supermarket + fudcourt semata
akhirnya Shah Alam ada jugak panggung wayang
tapi MBO Cineplex lah...tp xpa
ada jugak kemajuan tuh..ahaha

petang2 jumaat ni memg harus @ wajib ntok klua bagi aku
ntok menghilangkan kebosanan + stress
mmmm

kami di rumah..ini kak wan acu

dan lagi ( maaflah kak wan rossa tidak bergambar pd ketika ini kerana dia sedang bersiap )

yeay! da sampai! 

kami bertiga..!


bukti aku telah menjejakkan kaki di Space u8

boleh nampakkan? mall yg sangat2 baru dibuka.still kosong...kedai pon xfully bukak ag..

mengisi perot yg kekosongan di fudcourt space U8 ! menunggu makanan dengan penuh sabar ~
kami makan kat stall apa village ntah
 for me, makanan sangat2 xohsem hokey!
REJECT la bg kami~
tp tatawula stall lain yg kat citu coz kami pon bukannya cuba suma mknan kat situ..hehe
 satu ja yg aku tertarik kat sini
LIF dia..
sangat cantik..
ala2 kat sunway gitu
tp almaklumlah nama pon barukan..of coz nampk solid, berkilat..sumalah
kiri kanan depan belakang atas bawah sumanya cermin..hehe

kmi di dalam lif!
 and last but not list


akula...hehe


bagi aku, not bad la..td pegi pon xbest sangat sebb kedai pon xder nk diusyakan pon..
may be pasni bila kedai suma da fully bukak meriah kot...
aku baru tawu napa nama dia space U8..hikhik
sebab design bangunan dia nk ala2 nombor lapan..

ok bye !
nk tido...salam

Wednesday, 16 November 2011

tom n baby

mcm yg aku cakapkan dalam entry post lepas, akan familyku mcari pengganti kepada boboy
so kmy decide tamo bela kucing ag
tp nk bela arnab
ok tamo panjang2...
2 ekor ini sangat kuat makan...
fes beli tom dolu...
then my abah cakap si tom(puteh) akan sunyi sebb kesepian
then p kedai cari lah sekor lagi iaitu baby(brown)
so sepasang lah mereka...

ini ialah baby


ini ialah tom
bg aku, aku suka si tom lagi sebab mata dia mcm da pakai eyeliner..ahahah..
tebal n manja..tak rakus...
xmcm baby, harapkan nama ja manja tp sangat rakus..may be xbiasa dgn kmy lagi kot...
kmi letak tom n baby nih dsangkar yg sama pd mula tuh
TETAPI
nasib si baby sangatlah parah apabila ia digigit sampai luruh bulunya (ce tgk pic kat atas if prasan bulunya udah enggak ada)
sangat kasihan kepada si baby nih..tiada bulu akibat kerakusan si tom nih
( paham2 jelakan apabila kehendak si tom nih xdapat dipenuhi ) ahahahaha..
so skang kmy asingkan mereka...
saling menghidu lak bila dua2 terasing begini..haish...

papahal pon nilah my family punya pet skang...
salam 
babai

Monday, 7 November 2011

=)

alhamdulillah aku telah selamat tiba ke rumah...tp masyaAllah...tersangatlah jem aku balik malam tuh..
bayangkan bertolak pkul saploh sampai kedah kul 6 pagi...8jam woah...kluar dari kl sampailah ke tol juru jalan jem mcm keadaan di atas..sabar jala...

2 nov @ my birthday @ shah rukh khan's birthday...

xley blah kan entry aku..
tanggal 2 november 2011 adalah hari jadi aku...
tepatl 12 tgh malam pd hri tersebot org fes yg wish kat aku da tentulah 
En. Aifa kan...thnx ya!
then mula lah bertalu2 mesej masuk sampailah ke pagi...xkurangnya juga dengan fb n twitter...
ermm...
ceria ja ari tuh...even ada 2 test...
layan je lah kan~

semua orang wish kat aku hb..tp hosmate2 ku...owhh langsung tidak...
ok fine aku xkesah..ingtkan depa lupa lakan..
so siapalah aku ntok depa suma nih nk ingat beday aku kan...(aku pkiaq mcm nih)
then abaikan...
klas aku ari tuh plak sampai 6 ptg..
the kononnya ada klas malam bagai sb nk replace klas..
balik ptg tuh, mandi dgn kalang kabotnya  then semayang asar...
aku nampak kak wann gebu pakai tudung bagai
tnya dia nk g mana
then dia jawab jkkk taman tuh nk jumpa 
alasan perkara tutttutttttttt!!!!
perkara yg berbengkit la kunun..
then aku mcm biasa la rilek2 lepak2 kat sejadah suma
pastu k.wan gebu kata...
haa tunggu apa lagi..ciap la!
jkkk tuh nk jumpa kita suma...
aku pon siap, pkai tudung suma la...
turun2 ja dr tangga, sampai bawah
YEAY!!!!
ampa suma ingat besday aku!
nyanyi suma, lilin xtiup sebbnya kata mereka dah 3 kali depa pasg lilin tp aku lambat turun..so takot lilin cair sampai kena kek..
it's ok~
ahahaha
guess wat???
woahhh s.r punya kek!..
terkesima seketika dgn tulisan atas kek tuh..
ok fine dr En. Aifa!..
thanx sayang...
plan nih menjadi gara2 big boss kita iaitu adileen!
n adileen bersepakat bersama suma owang dalam umah tuh ntok buat party cikit~
a lot of love ntok suma yg terlibat! muahhxx~
inilah keknya

TARAAAAAA~


COKOLAT INDULGENCE~ my fevret...YUMMY!

xsahla kan if xberposing di hari jadi..kenangan
pastu sehari sebelom pulang ke kampung, agak terkejot jugak hosmate yg sorang lagi nih beli
kek especially for beday2 girl yg kat dalam umah tuh~
bacalah sendiri, nama dah ada kat atas kek..hikhik
so perot minggu tuh tersangat2 full dgn mcm2 jenis kek~
super duper awesome lah!
thanx to liza!




akan aku ingat kenangan nih sampai bila2 kengkawan~

Friday, 4 November 2011

mid sem break

woah...bernanahnya jiwa dan lara nih
bila tgk suma owang da akat beg masing2 untuk pulang berhari raya...
T__T
awat angpa suma cepat balik????
meninggalkan aku da sedia forever alone nih!!!
oh housemate2ku..

aku pon balik tp lewat!
bus aku mlm nih
ahhhh Tuhan saja yg taw betapa excitednya aku nk balik cuti...
duk kat shah alam nih 24 jam sehari pon rasa xcukup
hari-hari...mengadap buku, asemen pastu nk kena study ntok test yg datang tanpa henti..
ouhhh dunia...
petang nih tersangatlah borink menunggu masa untuk aku balik!..lama plak aku rasa nk malam hari nih
=(
aisshhhh....sabar2
few hours to go~
for da first time aku naik one express punya buss, gara2 maw pulang cepat..
selalu pancaran matahari tetap dihati..tp apakan daya, pancaran matahari masuk keyel dulu so
ia melambatkan perjalanan pulangku~
* at least aku menyahut seruan pm kita 1 Malaysia..haha(yala kot~)

motor2 suma owang pon da tersusun rapi kat dalam umah..mmm
k lah..babai.tiada mud ntok menulis panjang2 main dgn suma owang update status @fb sudah slamat sampai ke kg halaman masing2...=8(

salam

* doakan aku slamat pulang ke rumah terchenta...amin

Friday, 14 October 2011

lapar~


hai...petang2 jumaat mcm nih, dapat relax sat setelah berhempas-pulas ntok minggu yg penuh mencabar nih, dapat makan kek coklat plus lasagna...perghhh....mendidih perot aku~
nk buat tadak oven..if x ley gak uat mkn2.....

p/s : xsabar nk balik...nk mkn banyak2,puas2...miss them so much + him!

Wednesday, 21 September 2011

bersubway

semalam time gap klas
farah mitak tolong nk balik umah suh aku anta
aku ok jew...nohal
sebelom tuh pergh memg lapar tahap gaban!
aku ajak farah g makan
dia kata ok
so we decided to go to Subway!

fuhhh...borak2 gosip2 makan2
KENYANG!


chicken tempayaki + meatball marinara

awwwwsemmmmnesss....
kenyang sangat...

p/s : thanks a lot to fara sbb belanja i makan..hehe

alhamdulillah...everything was settled!

hurm...weekend lepas tersangatlah penat
3 hari berturut2 tanpa merehatkan diriku ini
48 jam aku xtidur...buat kerja itu ini, cari benda itu ini, sampailah
semuanya settled
sampaikan satu hari tu aku nak call owner umah baru nk tny pasal tnet
cakap dengan penuh sopan nih
slow2 jew...last2 tawu sapa yg aku call?
haha...pengganti bilik aku di rumah lama aku
wah3..dia pon mengiyakan ja benda yg aku cakap tuh @last baru dia cakap eh
salah no kowt illy!
perghhh...time tuh memg aku perlukan rehat yg mencukupi....
tgk nama owang kat phone pon da pening...teheee

xtually masuk sem nih, aku sepakat yg hosmate2 ku ntok berpindah
mula tuh memg xda niat di hati nk cari umah baru
last2 when everything becomes more worst so i have decided yg i nk kluar dari umah tuh
xsangka la plak secepat nih aku ley pindah...sangat kagum

dan alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar
even ada sedikit prob, tp its ok
it can be settleafter this...
so now i just have to focus more on my studies..
22 jam credit aku amik this sem
paham2 jelew kan
memg aku kena study smart + hard lah...wohoo

dengan keadaan skang nih, memg sangat selesa 

nilah umah baru aku...opss sori..sengaja ambil gambar diwaktu malam..hehe

my new katil..sebelom nih just tilam jew..skunk da upgrade sikit mcm duk kat umah...

amacam ok x?
bilik nih 3 owang tggal..not bad lah for me..

rumah dalam keadaan bersih slalu,kemas...n taw tugas masing2(ini yg penting buat kmy)

oklah, its the time for me to go..
xtually saja ja nk story sikit pasal umah baru nih
bukan jakun tetapi sedikit excited disini ya...

babai

Wednesday, 14 September 2011

raya-raya time!

alhamdulillah dgn rezeki yg Allah S.W.T bagi kat aku bulan posa nih 
jual kuih raya, kerja kat koperasi skolah bagai
aku dapat bagi adik2 aku duit raya! muahaha...sowang saploh jew...(larat kew adik ada 5 owang nk bg sampai lima ploh sowang)haha...nk bg kena ikhlas...
tuh pon xlarat nk qenyeh dah puak-puak tuh bak kata owang kedah...hehe
erm...raya tuh xdala sakan pon..biasa2 ja..
tujuan aku satu ja, malas nk nyusahkan mama abah aku.if boleh nk cari duit seniri nk bayar sewa umah bagai
time study nih...haaa....x ke nama anak yg baik tuh...sadis! akat bakul sendiri..
xcukup bawu mintak kat mama abah aku...standard lakan...
just nk bersharing piccy2 time raya jew ntok dijadikan kenangan...

mama n abah

me, mama n abah

anak-anak mama n abah..muahaha

with my little twin ! apit n aben... berposing di luar rumah sblom pegi beraya

aku n iffa

my sibling

+ tok ng wan...

anyway, blom terlambat agkan nk wish raya
rayakan sebulan, muahahaha...
so
"SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI"
MAAF ZAHIR DAN BATIN