BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Monday, 26 December 2011

ikea + dataran merdeka

2 hari berturut2 g keyel yols!
ahahaa
mentang2 tgh study weekssss....
lepas nih taw la ang illy!
langit tinggi ka rendah..
kompom pasni 24 jam pon xcukop sehari..aish..
tp xpa..as long as hati kata ok, ok lah aku
sebelom nk bg enjin jalan laju, kena bg pelincir dolu..ahah ( tetiba enjin lak aku! )
so, arini aku xberdua lagi..
kali nih kluar bertiga lak..
+ kak wan edah...
mmmm...

jamu mata dolu ehh...

here we come ikea n seangkatannya~

me @ ikea


nilah che dah!

kami bertiga!

memandangkan $$$ tiada, makanya window shopping jelah..
as usual..even xdapat shopping pon xpa as long leh kuar mkn angin..muahaha
nilah aku...

pe che dah??? nk cari pasal kew?heeee

da baik! haha
klasik gituw~

xsah la kan if g ikea xmkn meatball..ahahaa

@ dataran merdeka

tadak buat papapon xtually
jenjalan ja byk..
ley release tension..
kna buang tension yg lama awal2
sebelom tension yg baru datang..

k lah..babai salam

Sunday, 25 December 2011

study week

mmm...mcm nilah idup if xbalik kampung...
skang uitm tgh study week..
memandangkan parents aku da datang jumpa aku mggu lpas, so 
aku pon xbaliklah..
kekonon maw study
bila bukak buku, m...
awal lagi nih...haha(xley blah!..mcm nih lah klu xsedar diri lagi~) T__T
semalam borink gila duk kat umah
so arini ajak kak wan acu g jenjalan kl..haha
mawu meroyan aku if duk umah mengadap lappy ja...
nih pon bukan sebb AKU AJAK KAK WAN ACU SEBAB DIA ADA KERETA OK!..
just nk ilangkan stress b4 nk ngadap buku balik..
nih nk mentionkan seket...aku ng kawan aku dolu tanpa kereta pon bleh ja sampai kl..merata gak jalan..ahaks!
pantang weekend ja tadak la kat umah..haish..
arghhh sudah2 la tuh illy!

fine fine fine
so td lebey kurang kul 3 lebey pergi lah kl..
g times square sahaja ok..kekonon maw tgk sherlock holmes kew, ghost protocol kew..
tp keadaan xmengizinkan sebb ramai sangat manusia
almaklumlah cristmas day arinikan..
so public holiday...
aku n kak wan acu just jenjalan tanpa henti sahaja
just window shopping
just 
tgk
belek-belek
letak balik di tempat asal
serta
meroyan sebentar
gara-gara xdapat menjadi hak milik brg tuh..ahaha
so xsahla kan xambil piccy

enjoys

kedai nih lah yg buat kak wan acu meroyan!..hehe

me n her @ times square!..



mcm nilah jadinya bila ada brg yg berkenan tp xdapat beli...ahaha
posing lg besh!~

terasa berada di new york sebentar ~

kak wan acu! hati2, kena langgar t!
hehe
lepas meroyan kmy trus menonong ke secret recipe!
lapar kek!

yummy!..chocholate walnut apa ntah + chocolate banana cake!
awsomeness!

then lepas maghrib kmy pulang
tp bukan shah alam ag..hehe


duk kl if xjem xsah!

mood : maintain ag dua2 orang..ahaha
masih bisa tersenyum
hehe
then we straight away to...
tupai2 yg suasana rimba tuh
dekat jalan bukit petaling
pergh sgt mencabar wo maw jumpa ini kedai..
memg dekat dgn dewan bhasa n pustaka..restaurant dia terpencil jew..
suasana rimba gitu kan
tp alhamdulillah kmy selamat sampai n perot pon slamat diisi..heee

yeay!


fokus2!

bersteamboat gitu

muka kekenyangan


licin~
tapi bg aku tupai2 kat shah alam lagi best kot
sebbnya air kat suasana rimba nih kena byr asing
@ shah alam air sekali ng pakej rm28 tuh...
nk kata best sangat tuh xla..
bolehla sekadar nk mencuba..tehee

ok 
babai
kali nih entry sangatlah pjg~
salam


Friday, 9 December 2011

space U8

yez!
aku da jejak kaki ke sana walaupon kedai suma xbukak ag
hanya supermarket + fudcourt semata
akhirnya Shah Alam ada jugak panggung wayang
tapi MBO Cineplex lah...tp xpa
ada jugak kemajuan tuh..ahaha

petang2 jumaat ni memg harus @ wajib ntok klua bagi aku
ntok menghilangkan kebosanan + stress
mmmm

kami di rumah..ini kak wan acu

dan lagi ( maaflah kak wan rossa tidak bergambar pd ketika ini kerana dia sedang bersiap )

yeay! da sampai! 

kami bertiga..!


bukti aku telah menjejakkan kaki di Space u8

boleh nampakkan? mall yg sangat2 baru dibuka.still kosong...kedai pon xfully bukak ag..

mengisi perot yg kekosongan di fudcourt space U8 ! menunggu makanan dengan penuh sabar ~
kami makan kat stall apa village ntah
 for me, makanan sangat2 xohsem hokey!
REJECT la bg kami~
tp tatawula stall lain yg kat citu coz kami pon bukannya cuba suma mknan kat situ..hehe
 satu ja yg aku tertarik kat sini
LIF dia..
sangat cantik..
ala2 kat sunway gitu
tp almaklumlah nama pon barukan..of coz nampk solid, berkilat..sumalah
kiri kanan depan belakang atas bawah sumanya cermin..hehe

kmi di dalam lif!
 and last but not list


akula...hehe


bagi aku, not bad la..td pegi pon xbest sangat sebb kedai pon xder nk diusyakan pon..
may be pasni bila kedai suma da fully bukak meriah kot...
aku baru tawu napa nama dia space U8..hikhik
sebab design bangunan dia nk ala2 nombor lapan..

ok bye !
nk tido...salam