BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Wednesday, 16 November 2011

tom n baby

mcm yg aku cakapkan dalam entry post lepas, akan familyku mcari pengganti kepada boboy
so kmy decide tamo bela kucing ag
tp nk bela arnab
ok tamo panjang2...
2 ekor ini sangat kuat makan...
fes beli tom dolu...
then my abah cakap si tom(puteh) akan sunyi sebb kesepian
then p kedai cari lah sekor lagi iaitu baby(brown)
so sepasang lah mereka...

ini ialah baby


ini ialah tom
bg aku, aku suka si tom lagi sebab mata dia mcm da pakai eyeliner..ahahah..
tebal n manja..tak rakus...
xmcm baby, harapkan nama ja manja tp sangat rakus..may be xbiasa dgn kmy lagi kot...
kmi letak tom n baby nih dsangkar yg sama pd mula tuh
TETAPI
nasib si baby sangatlah parah apabila ia digigit sampai luruh bulunya (ce tgk pic kat atas if prasan bulunya udah enggak ada)
sangat kasihan kepada si baby nih..tiada bulu akibat kerakusan si tom nih
( paham2 jelakan apabila kehendak si tom nih xdapat dipenuhi ) ahahahaha..
so skang kmy asingkan mereka...
saling menghidu lak bila dua2 terasing begini..haish...

papahal pon nilah my family punya pet skang...
salam 
babai

Monday, 7 November 2011

=)

alhamdulillah aku telah selamat tiba ke rumah...tp masyaAllah...tersangatlah jem aku balik malam tuh..
bayangkan bertolak pkul saploh sampai kedah kul 6 pagi...8jam woah...kluar dari kl sampailah ke tol juru jalan jem mcm keadaan di atas..sabar jala...

2 nov @ my birthday @ shah rukh khan's birthday...

xley blah kan entry aku..
tanggal 2 november 2011 adalah hari jadi aku...
tepatl 12 tgh malam pd hri tersebot org fes yg wish kat aku da tentulah 
En. Aifa kan...thnx ya!
then mula lah bertalu2 mesej masuk sampailah ke pagi...xkurangnya juga dengan fb n twitter...
ermm...
ceria ja ari tuh...even ada 2 test...
layan je lah kan~

semua orang wish kat aku hb..tp hosmate2 ku...owhh langsung tidak...
ok fine aku xkesah..ingtkan depa lupa lakan..
so siapalah aku ntok depa suma nih nk ingat beday aku kan...(aku pkiaq mcm nih)
then abaikan...
klas aku ari tuh plak sampai 6 ptg..
the kononnya ada klas malam bagai sb nk replace klas..
balik ptg tuh, mandi dgn kalang kabotnya  then semayang asar...
aku nampak kak wann gebu pakai tudung bagai
tnya dia nk g mana
then dia jawab jkkk taman tuh nk jumpa 
alasan perkara tutttutttttttt!!!!
perkara yg berbengkit la kunun..
then aku mcm biasa la rilek2 lepak2 kat sejadah suma
pastu k.wan gebu kata...
haa tunggu apa lagi..ciap la!
jkkk tuh nk jumpa kita suma...
aku pon siap, pkai tudung suma la...
turun2 ja dr tangga, sampai bawah
YEAY!!!!
ampa suma ingat besday aku!
nyanyi suma, lilin xtiup sebbnya kata mereka dah 3 kali depa pasg lilin tp aku lambat turun..so takot lilin cair sampai kena kek..
it's ok~
ahahaha
guess wat???
woahhh s.r punya kek!..
terkesima seketika dgn tulisan atas kek tuh..
ok fine dr En. Aifa!..
thanx sayang...
plan nih menjadi gara2 big boss kita iaitu adileen!
n adileen bersepakat bersama suma owang dalam umah tuh ntok buat party cikit~
a lot of love ntok suma yg terlibat! muahhxx~
inilah keknya

TARAAAAAA~


COKOLAT INDULGENCE~ my fevret...YUMMY!

xsahla kan if xberposing di hari jadi..kenangan
pastu sehari sebelom pulang ke kampung, agak terkejot jugak hosmate yg sorang lagi nih beli
kek especially for beday2 girl yg kat dalam umah tuh~
bacalah sendiri, nama dah ada kat atas kek..hikhik
so perot minggu tuh tersangat2 full dgn mcm2 jenis kek~
super duper awesome lah!
thanx to liza!




akan aku ingat kenangan nih sampai bila2 kengkawan~

Friday, 4 November 2011

mid sem break

woah...bernanahnya jiwa dan lara nih
bila tgk suma owang da akat beg masing2 untuk pulang berhari raya...
T__T
awat angpa suma cepat balik????
meninggalkan aku da sedia forever alone nih!!!
oh housemate2ku..

aku pon balik tp lewat!
bus aku mlm nih
ahhhh Tuhan saja yg taw betapa excitednya aku nk balik cuti...
duk kat shah alam nih 24 jam sehari pon rasa xcukup
hari-hari...mengadap buku, asemen pastu nk kena study ntok test yg datang tanpa henti..
ouhhh dunia...
petang nih tersangatlah borink menunggu masa untuk aku balik!..lama plak aku rasa nk malam hari nih
=(
aisshhhh....sabar2
few hours to go~
for da first time aku naik one express punya buss, gara2 maw pulang cepat..
selalu pancaran matahari tetap dihati..tp apakan daya, pancaran matahari masuk keyel dulu so
ia melambatkan perjalanan pulangku~
* at least aku menyahut seruan pm kita 1 Malaysia..haha(yala kot~)

motor2 suma owang pon da tersusun rapi kat dalam umah..mmm
k lah..babai.tiada mud ntok menulis panjang2 main dgn suma owang update status @fb sudah slamat sampai ke kg halaman masing2...=8(

salam

* doakan aku slamat pulang ke rumah terchenta...amin