BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Wednesday, 29 June 2011

dihening pagi

menggelabah jew tajuk entry aku kali nih...
btollah apa owang cakap
" setiap benda yg terjadi mesti ada hikmahnya "
renung sejenak

pagi tadi sedang aku sibuk2 menyapu dekat koridor umah aku ( nk kata aku qajin la nih! :p )
aku dengar mcm bunyi burung. 
bising xhengat
cari punya cari punya cari
last2......

* nampak x ?
 aku ternampak sarang burung dekat pokok bamboo sebelah pondok kat umah aku!
hikhik ( jumpa pown! )
g tgk dekat2 
xnampak
@last tarik ranting bamboo tgk apa ada dalam



* 2 ekor LOL
hehe
nah !
gelikan??? ( bulu dia pon xtumbuh sepenuhnya ag )babay burung baru
abah aku cakap baby burung merbah
aku try cari kat pak cik google
cumel gak aku tgk....

p/s : aku qasa selepas kematian si boboy nih, banyak sangat binatang yg datang berhijrah kat umah aku nih.
       Ya Allah s.w.t, aku bersyukur kepadamu...

hilang stress

one way to release our stress is when we do something that 
we love it !
so, last night i'm really happy !
this is bcoz












 I CAN SHOPPING !
1 went to the Alor Setar Mall yesterday, after the maghrib prayer
terbeliak biji mata aku bila aku sampai sana !
wakakakakaaka
70 %
50 %
mcm2 % la ada !
menggila aku!
heheheh
 pastu apa tunggu ag !


" mama.... along nk baju...hehehe"
boleh ???
" da lama along xbeli baju mama..."
mama jawab...
hurm....
haha ( ciput jew jawapan dia )

aku tunggu apa ag kan
nah !!!

* haha...nih baru beg...

hehe...
skali aku shopping semalam, hurmmm
puas ati dowh !
sumanya kemeja labuh...
terbaekk lew !

p/s : thank you mama abah! i love u !

Monday, 27 June 2011

hepi besday!

hepi besday to you...hepi besday to you...haha
da genap setahun da...
mcm2 aku uat ng dia nih...
dgr lagu
amik gambar kat mcm2 tempat
mesej ng si dia
call mama abah
call suma orang la
download sana sini
peneman tido aku
senang cakap dialah peneman aku 24 jam!

tadaa...

ada pening?
hehe...yg turqoise tuh aku punya!
hepi besday my c6!

ikan laga

alhamdulillah....slamat juga aku sampai dirumahku yg terchinta!
aku sampai umah jew, adik kembar aku cakap 
da jumpa pengganti boboy!(tawukan boboy aku nih apakan)
aku dengan bahagianya dari alor setar sampai pendang asyik sengih ja...haha
memg la pasal lama da xbalik tp bila adik aku cakap da jumpa pengganti lagi eksaited ag aku..
da sampi umah, tawu apa benda adik aku tunjuk kat aku???
nih !!!


binatang nih!



* terkejot aku ! ingatkan kucing ag! qupa2nya ikan! ceit!

haha....nk tergelak aku! berbeza gila ng boboy !
tp yg aku ley trima ikan nih, satu hal murah!
akuarium : rm 1
ikan nih baru : rm 3
total : rm 4 jew..
so buat masa nih, aku rasa peneman aku time cuti sem nih ikan nih jela kowt...hehe 
(da  mcm orang gila da aku asa!)
tp tp tp ada aku kesah???haha
yg tertariknya aku kat ikan nih sebb bila kita letak cermin kat tepi akuarium, dia akan kembang!
mcm nih..




kembang bukan???
huhu...lupa nk gitaw, nama ikan nih kiki dan lala...
haha
adik aku terikut ng cita putera katak!
yg merah adalah kiki yg biru adalah lala
kiki tamaw kembangkan tadi sebab merajok.asyik layan lala lebey!hekhek..
sebenarnya ikan nih ikan laga! tataw la orang sini panggil ikan laga,
orang selatan ,timur ,barat nun tuh tataw la plak panggil apa ikan nih...
ikan2 nih xley tinggal sekali sebabnya suka berlaga aka lawan la...
sebab tuh kena letak sekor2

aku asa uat sementara nih aku bela kiki n lala dulu la kowt 
sementara nk usya sugar glider...hehe

Friday, 24 June 2011

tak sabar

alhamdulillah, akhirnya berakhir sudah short sem aku ! hehe
tak sabar ???
banyak benda tawu !

xsabar nk update belog banyak2
xsabar nk balik umah
xsabar nk jumpa tok n wan
xsabar jumpa apit aben
xasabar nk masak2 dgn chu
xsabar nk jumpa katil ok!
ok cukup dulu untuk masa nih..haha

esok aku balik...
doakan aku selamat pulang ke destinasi !
tq   :p

Friday, 17 June 2011

syukur

alhamdulillah....aku bersyukur kepadamu Ya Allah s.w.t
diberi peluang untuk mengembirakan parents aku even terslack sikit...but it still wokay!
: p
thanks for everyone that have supported me in vary ways !

p/s : fokus on intersesi!

Wednesday, 15 June 2011

ce tengok

ce tengok tarikh ???
haha
lantaklah kan owang cakap aku over ka apa ka, yg penting aku nk gak tunjuk.!
owang lain dah berhuha-huha kat umah...
aku terkontang-kanting ag kat sini...
sabar illy !
xlama dah...
fokus dolu !
haish...

ciptaanNya yang indah

semua orang tawu yang aku telah telah pergi berbroga...haha
berbroga???
BROGA HILLS la !

kami sampai kat sana terlalu awal so tempat parking dia xbukak ag
around 4.30 am bawu bukak...
aku yg xpenah pergi nih mcm xcited la jugakkan..
tataw la plak tempat parking dia nih just dekat ladang kelapa sawit jew..
sedikit terkejut dan masih xcited lagi...
parking ringgit malaysia dua ringgit ya!
xsangka sampai kat sana time tuh memg da ada banyak kereta dah..
keadaan sangat gelap ok !
so makesure if sesapa yg nk pergi broga nih,
sila bawa TORCHLIGHT

if xbawak, silap ari bulan anda akan berada di dalam gaung ok
pergi sana safety sendirian berhad
so ati2
haha...banyak plak kan mulot aku?
xtually kat sana ada 3-4 puncak xsilap aku
tapi kami just panjat sampai first puncak sahaja... :)

* kan aku da cakap, tempatnya sangat gelap  (nama pon dalam hutan kan?)

betapa indahnya dunia tatkala berada di puncak!
hanya mampu mengeluarkan perkataan WOW !
sangat kagum dengan keindahan yang Allah s.w.t ciptakan~
tinggikan ?
 
kami yg penat ~ tp enjoy !          


nampak x aku ? serius sangat penah wehh~ (jgn tegakkan badan anda! silap2 bergolek-golek anda!)hehe




* aku yg mencari ketenangan ~ (ayat xleh blah!)



banyak sangat gambar if boleh nk letak...aish..
xpala enjoy yg mana sempat upload ja ek..hikhik
around 9 lebey kmy pon turun lew..itupown sebb nk hujan..
tikar suma da bawak kekunun nk berkelah kat puncak..tub2 xmenjadi jugak..
safety come first!daripada ang nk tergolek akibat daripada kelicinan better selamatkan diri dulu..
tol x?
lepas daripada tuh, suma pown pulang..
tgh hari da sampai umah..
aku terbongkang dari pkul 1 - 6 petang.. :)
qodo yg malam punya~
piccy lagi !
ramai orang dan ada banyak puncak kan ? hmmm
dan lagi...haha  

anyway, setakat nih jelah kowt ,da panjang sangat dah asanya nih..haha
bersama kengkawan terchenta !

ok! ok! ok! ni last dah...haha

p/s : penat weh penat ~ (tp at least tak la jakun sangat bila owang sebut broga nih kan?)
         !st time kowt aku beraktiviti cenggini...pengalaman pengalaman~
 

Saturday, 11 June 2011

wweeeeehuuuuuu

mood berbroga !!!
lancarkanlah perjalanan kami Ya Allah s.w.t....

Sunday, 5 June 2011

sesi dessert

pas makan benda berat of coz la kan nk gak benda manis2
mengalir kat tekak nih
espescially musim panaz2 gini....
so da aku alang2 lepak kat umah member nih aku cadangkanlah nk uat dessert  nih
nama : puteri mandi (famly aku bahasakan)
nama sebenar tataw...haha

pas klas aku abeh arituh g bli barang suma kat tesco, then balik jew aku terus masak sagu tuh..
member datg amik mlm tuh bawak la g umah dia...
pas makan malam jew, hahaha
tunggu apa lagi


mempersembahkan
:
:
:
:
:
:
:
:

 * yummy yummy
best !
keesokkan ptg tuh, da tataw nk uat papa
so kmy lepak di (drum berbunyi)
 lepak di tutti frutti !
 
nih aku punya
 


cikit jew tp da ringgit malaysia lapan ringgit lima puluh sen
a little bit mahal bagi aku
tp xpa sekali sekala kan
klu ari2 maw botak kepala den
bukan gemuk tp botak sbbnyer pokai
sbbnya dia nih frozen yogurt so 0 fat !!!!
 
dannnnnnn
amek ang !


licin !!

nih pun nk kecohkan aku nih ?
penampaq saiz lima penah makan?
hahaa

oklah babai..nih jew yg aku nk cakap...maw semayang + uat spagetti !
LAPAR LAPAR LAPAR


Friday, 3 June 2011

da serik

ok !
da serik...(sementara waktu sahaja) harap maklum...
arini aku bakal tidur kat umah member aku kat shah alam jugak sbbnya parents dia g tgk adik dia kat kedah.
so dia ajak tidur kat umah dia selama 2 malam...
then ptg ni we decided that nk masak la malm nih ley makan2 sambil layan maharaja lawak ok...
after aku abeh klas jew, kmy g beli benda2 yg sepatotnya nk dimasak for tonite.


lepas soping2, biasala perot pon da mula menyanyi girang...lalalala
kmy decide nk mkn pizza.so kmy g mkn kat pizza hut kat tesco tuh jugak...
maka terjadilah kejadian yg amat memalukan..
da mcm jakun xpenah masuk pizza da...

geram btol ng akak sowang tuh..
bajet!
padahal baru tgh trainee...ciap pakai name tag ag yg tulis dia tuh still under training tp bajet seyh!
da mcm big boss satu hal, pastu dgn muka nk layan kmy nih satu hal..
sakit hati!
dia bagi menu,kmy ber3 pon pilihlah...pilih punya pilih kmy amek meal 3 which include 2 mushroom soup,then 2 pepsi, 1 regular pizza + garlic bread.then tgk la ada 1 page nih. 50% ok!so dia potong la arga asal kat pizza tuh dari rm 4 lebey tggal 2 lebey.
heran gak kmy apasal murah sangat.xpala akak tuh cakap amik la..kmy pon order la mcm tuh.2 pizza ok...2 pizza...
nih piccy-piccynya







* muka gembira masing2 ng pizza...hahaha

da sampai satu pizza,so daptla sorang 2 slice..
mkn punya xhengat la semangat sbb pk ada i ag pizza...
mkn sembang2 gosip2
then tunggu punya tunggu pizza satu ag
last2 panggil la akak sowang ag nih..
so dia tgk receipt sbb kmy cakap ada pizza 1 ag lambat sampi...
then kmy cek lak
last2 dia tgk barula dia terangkan yg 50% tuh just tambah pd pizza yg regular set meal 3 td ng cheese!

malu nk mampos seyh!
ingatkan ada 1 ag pizza...
da lepas tuh, apa ag
masing2 buat muka seploh sen k!
malu da! tataw nk letak muka kat mana.
papahal pon aku memg gram yg waitress mula2..
patotnya kak tuh trangkan lah...xtually bukan tambah pizza tapi tambah cheese lebey!
hish!!!!! 


Thursday, 2 June 2011

xiexie

thank you very much to my housemate aka kak ema gonjeng !
kerana telah membeli telekung dan kain pasang sulam timbul di Bandung....
hehehe
sangat cantik !






cantikkan?

pink2 gitu...xiexie kak ema !

angau

napa aku letak tajuk entry nih angau???
sebabnya....ce teka ce teka ce teka...
urmmmm....
 sumber : pokcik google




tolong ehh !
jgn ganggu aku dari pukul 7-8 malam !
i want to concentrate !
hahaha
aku sudah angau sama kamu AARON AZIZ !
even sudah married tp ada aku kesah ?!
napa ? napa? napa?
porke?
porke?
porke?
bak kata hosmate aku adileen (hikhikhik)
haish~ tgk jew aaron, sejuk ati nih...
napa ehhh?

memg tiap ari isnin-khamis aku akan mandi awal2, makan awal2
siap awal2lah semata-mata untuk NORA ELENA...
crita nih adaptasi dari novel nih


aku penah baca novel nih dulu...
best gak la...
hehehehe
sesaja nk update blog semata2 nk kecek pasal nih
(xsemena-mena)
tersangat2 angau sama kamu deyh...


p/s: kpd wife aaron...jgn marah yek...
i'm just a fan.. :) 

i want too

i want to have a pet again !
but i dont want cat anymore...
i want 
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:

SUGAR GLIDER !!!!

alolololo omenya....sangat2 comel bagi aku tgk mata dia yg sangat BESAR !
aku dah usya harga pasaran binatang nih , ringgit malaysia tiga ratus paling murah!
sangat mahal...
aku rasa aku nk ada pet mcm nih satu pengganti boboy aku....nk bagi makan pon senang
sbb dia mkn buah yg manis2 ; ex : honeydew...
try carik2 kat mudah.com sama la, ringgit malaysia tiga ratus yg ada pon...
 
 
in future, i wish i can have my sugar glider!

p/s : mama ! abah ! along nk sugar glider plis~