BLOGGER TEMPLATES AND Blogger Templates »

Monday, 30 May 2011

rindu

arini kelas aku start awal pagi 
8.30 - 12.30 tgh hari
then aku balik mcm biasaaaaa la...
masyak2 then makan2 ng rumate aku....
then tito tito...
mata sangatlah nantuk td time kelas pon...
tatawulah napa...tersangat nantuk..
dengan pening2 subjek heat transfer ag...
lg nantuk bila blaja benda yg xbapa nk paham...
bukan point nih sebenanya aku nk cakap...hurm
tadikan tersangatlah cedey bila bangun2 tito...
i was really shocked !
xtually i mimpi...
i miss 'him'
really miss 'him'
T____T
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
* my boboy beloved *

nilah maksud aku tdi...aku mimpikan pet aku...tersangatlah rindu...
dia...
tersangatlah manja
tersangatlah cerdas
tersangatlah gebu
tersangatlah tebal bulu dia
tersangatlah comel
memg sangat2lah.....
 the whole of my famly memg tersangat sayanglah kat boboy
even my auntie n uncle also loves boboy...

boboy nih memg lain dari kucing lain
sebabnya bila nk tito, dia xtito menyendeng mcm kucing lain
dia tito mcm nih

 * nih adik aku yg kejotkan dia, if x memg dia tito mcm tuh.. *

dekat dalam umah memg boboy tersangatlah shuka minum air
port favourite dia kat tepi tv umah aku !
mama aku letak mangkuk yg ada pokok as perhiasan lah kt tepi tv tuh,
ilang ja boboy, cari2 memg kat situ lah dia..
memg xpayah wisau dia nk hilang mana...xcaya?
tgk nih


* tersangatlah besyar my boboy *
* maybe dia suka air nih sebb manis kowt * hehe




* sangat2 sayang sama dia *
but unfortunately....
my boboy was pass away...
its no longer in this world...
even my home...
betapa sedeynya bila cari dia kat umah tadak
then adik aku cari satu taman pon xjumpa
adik aku ciap uat notis ag 
"sesiapa yg menjumpai kucing ini tolonglah kembalikan pada kmy"
tp tadak brita pown
then adik aku cita member dia adaa jumpa kucing comel yg tersangatlah comel
ciri2 yg dia bagi kat adik aku tuh memg sama sebiji sama dgn yg ada kat boboy
then adik gtaw kat kawan dia nk g tgk kucing tuh
kawan dia kata ok pas sekolah nk g tgk
balik2 saja tgk2 kucing tuh dah ilang
maybe da lari sebb xley nk seswaikan diri dia kat situ
memg kmy 1 famly memg sedey sangat2
even aku ley nangis, adik aku lagi la
memg trasa sangat kehilangan dia
 
keesokkannya adik aku nk g sekolah,dia nek basikal taw
tetiba ternampak setempek kat jalan
bulu klabu2 gitu
YESSSSS!!!
memg sah itu adalah boboy
meraung adik aku kat jalan tuh
tersangatlah sedey sbb boboy mati mcm tuh
T_____T

slamat tinggal boboy ku...i'm gonna miss u forever....
cage, syampoo, sikat, kad dekat klinik pown still dsimpan rapi...
T__________T


p/s : sowi tersangat panjang entry kali  ni due too....AKU SANGATLAH RINDU DEKAT DIA
         petang2 da borink skang nih sebb tadak apa yg ley dmain....T_____T  

Saturday, 28 May 2011

berjimba di sunway

bangun2 as usual, weekend kan...
pepaham lew...
xkan nk duk umah..
xrock lew...hahah
tgk jugakla nk kluar pon depends atas asemen @ sewaktu dengannya..tehee~
arini a.k.a ari sabtu ika ajak aku g Sunway sbb nk redeem voucher yg dia dapat dr Jusco...
so aku ikot jala...( even poket kering )
kmy kluar dalam tgh hari, trus g sana...samapi2 lepak2 mkn lu..
then barulah meneruskan tujuan sebenar..
ika minat wedges @ Jusco time mggu lepas kmy kluar tuh, then tiba hari ni bila g tgk wedges tuh balik mcm xberminat lak katanya...
aku tgk pown da xcantik da..tataw napa...


ok abaikan....hahaha
pastu xsah la kan xberposing...kluar skang nih, pegila mana pown akan ku gunakan sepenuhnya kamera C6 aku...
even bukan cybershot, tp memadailah sekadar nk posing2 ala2 ANTM kampung gitu..! hahaha

nilah hasil kamera nset aku..

* sebelum kluar misti kena amek gambar dolu...( amek berkat ) haha

* gambar di atas merupakan wanita yg penuh bahagia dan ada nur ~ 
lihatlah betapa bercahayanya.....oh indahnya dunia ( weks!!!! )- muntah ijau skali...

* ika bahagia bersama cupcake chocolate cheesenya... senyum lebar~

lokasi : One Apple Sunway Pyramid
1 piece : ringgit malaysia tiga ringgit lima puluh sen shj

p/s : dapat maskara baru dr maybeline... ( nih dalam pada tadak duit ) sowi la.wa xtahan ng promosi dia.nk tunggu ari biasa memg xdapt lew. dr ringgit malaysia dua puluh sembilan ,sembilan puluh sen tinggal ringgit malaysia dua puluh, lapan puluh lapan sen SAHAJA ! mawu xketar tgk promosi gitu...especially aku!








happy !

lamanya xupdate belog..
mcm nih la bila ada belog namo update lak...
bila tadak belog tingin nk ada gak!
pemalas illy!
umphhh..da da da...xtually tamo nk bising2 ag...just nk btaw hari selasa lepas...hehe
yeay! incik aifa maw datg jumpa saya! YAHOO!!!
incik aifa datg tengah hari lepas aku abeh kelas...
apa eh yg aku uat ari tu ng dia...??? ( da xhengat sbb da 4 hari berlalu~ )hahaha...nmpk sangat!





ha da hengat!!!
kmy g berkelah ~ huhu
taw kat mana?
kat tasik s.7 Shah Alam...
teheee~
gatai ak???
1st kmy g berkelah,makn apa yg aku sempat masak jaaaa...
tuh pown abeh...main ng lapar kan...
pastuh decide nk g OU ( 1 utama )
incik aifa kata nk tgk wayg...so aku tnya la nk tgk cita apa..
dia kata ikot aku...aku xkesah aku cakap kat dia...yg penting Fast 5 aku dah tgk ng Pirates pon aku da tgk....
dalm kepalaotak aku nih dah pikir da mesti dia nk tgk cita tu..
cita ap???
of FAST 5 lol! da paham sangat da!
aku cakap kat dia okeyh jum Fast 5 ! again ok!!! FOR THE 2ND TIME FAST 5 AGAIN!
( memg terbaek even tgk 2 kali !!! heheh )
 
 
sementara nk menunggu cita start...
try la pusing2 dalam OU... then lepak kat Auntie Anne's...
 




 makan roti....lalalalalala
cedap gak roti dia...sbb 1st time aku mkn Auntie Anne's nih sebenarnya...so agak jakun disitu ya..
tgk la betapa cedapnya incik aifa kita makan...
ummmmm...yummy!
kmy beli Specialty Combo !
- air lemonade
- Choc Eclairs
- Parmesan Cheese
 
 

 
beselera abeh ! padahal roti jew..kikikiki
tgk wayang dalam pkul 8 abeh...
then kmy balik trus...sbb dia nk g kajang lak...
sedey sob sob sob...T____T

even kejap jew kluar spend time together gether, i'm hepi ya !

p/s : datg2 la mlawat slalu, tgh cuti kan...so ada la masa tuh...

Friday, 20 May 2011

petang jumaat

petang yang hening mcm nih la yang aku xsuka...
dala jauh ng famly....T____T
seyes borink gila...da tidoq bapa round dah...sampai nk sakit otak aku...
mcm nih la hidup bila member balik, boyfren duk jauh...haishhh
pening~

wesak mood

tanggal 17.5.2011 ( wesak day )....
bangun pagi tanpa arah tujuan g mandi terus...tengah mandi tink* tink* tink* otak aku berfikir....
:
:
:
:
:
:
:
keluar dari toilet, terus menyampaikan hajat yang bernas yg aku fikir dalm toilet td kepada rumate aku...hahah
illy : wehhhh (senyum sinis~)
ika : aku kenal ko illy! jom! tunggu aku mandi....
illy : canthek!

so kami decide nk g sunway pyramid....tgk wayg...
sampai sana dalam tgh hari terus nk g beli tiket...
pergghhhhhh!!!!
pepaham jala kan public oliday gitu,mesti da boley agak kan..
bapak beratur panjang!!!
last2...decide apa2 pon kita beratur jugak demi FAST 5! 
dalam sengah jam jugak r nk dapatkan tiket tuh...

 da dapat tiket kmy g mkn @ jusco sajeee...a.k.a jimatttttt (nasi putih + tomyam campur)

kali nih punya jenjalan, banyak sembang dgn jalan2 masuk kluar kedai....hahaha
itu menunjukkan poket tgh kering~!!! teheeee...
pukul 4.15 ptg kmy punya tiket, so sempatla berposing sekeping dua gambar...huhu

perghh besaqnya nampak ncet!

my favourite piccy!

besaqnya mata aku~
lokasi : brands outlet...hanya gambar yg dapat diambil...barang tidak dapat dibeli...T______T

dalam 6.00 ptg macam tuh cita pon abeh...
memg best wacakaplu!
berbaloi empat belas ringgit malaysia aku...cita mcm nih la yg aku duk tunggu slama nih!

ok! bubye. time for me to sleep...weeehhhuuuuuu



Saturday, 14 May 2011

jeles !!!

someone went to Sarawak ~~
:
:
:
:
:
:
:
:
jeles menyelubungi diriku....
erm..nexxt time i will be there jugak !

sedih

hari ini...
come back to shah alam..
sebabnya aku uat short sem !
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
sangat cepat masa berlalu ~

hari yang indah

semalam adalah hari yang indah buat aku
bukan nk cakap semalam ja hari indah aku
hehe..
tp da semalam buat benda yg aku suka kan...
mestilah indah...
da bapa kali dah aku duk ulang indah nih..crita x ag...
hurm...semalam bapak sedara aku a.k.a chu aku ajak uat lasagna...
semangat mai lepas zohor umah aku bawak bahan2 nk uat lasagna..
dengan semangat yg ada...haha..at last! menjadi jugak lasagna kami..heeee~
nak taw mcm mana rupa lasagna lepas bawak keluar dari oven ???
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
:
tadaa!!!!

memang terbaik la aku nk cakap...
baru puas makan bila uat sendiri..
berbeda jika dibeli di pizza hut yg hanya mengenyangkan beberapa jam sahaja !

:::::::::::::::
makanya di petang yg hening..cececece...
nikamatilah kami dengan lasagna yg menyelerakan...
lasagna nih dia layer by layer...
mcm nih bentuk dia bila lepas potong....





thumbs up to my chu !!!
walllahhhh~










Tuesday, 10 May 2011

at last - my own blog

Assalamualaikum...

nama aku illy athira binti azman.asal dari pendang, kedah.and of course still studying in Uitm Shah Alam.my course is chemical engineering (process).aku ada 6 adik bradik.aku yang sulong.(agak berat la my responsiblity! huhu)...but nevermind,nothing can change...erm...apa lagi huh?aku 22 taun dis year.my mama cikgu sekolah rendah.my abah keja kat MADA as juruteknik...dah ada boyfren hokey! hahaha (riak tak?)

For now tgh cuti semester, but i still have classes on 16th May until at the end of June sebab aku ambil intersesi ( short sem )....before this duk tulis jer kat blog orang aka my boyfren,tu pon kejap ja sbb malas nk pk pasal blog nih.tp last2 uat jugak blog sendiri sbb nak isi masa kekangan aku.borink lak.da banyak xtually aku duk baca blog orang.teringin jugak nak ada blog sendiri kekadang tuh. lagipon pesbook,tweeter, watever lah aku dah deactivate atas sebab2 tertentu.so member2 susah cikit nk contact aku.tp nevermind, if nk contact aku, just call or email me.hehehehe...

aku qasa setakat nih ja dulu as my pembuka kata for my own blog...
salam.